Stank in huis opsporen
|

Stankdetectie, de bron van geurhinder opsporen

Stankdetectie, waar komt die vervelende geur vandaan?

Door middel van stankdetectie met speciale moderne apparatuur kunnen wij de bron van de geurhinder opsporen. Heb je dus last van geurhinder in je woning, en weet je niet waar dit vandaan komt? Dan kunnen wij op verschillende manier de stank voor je lokaliseren en het probleem bij de bron aanpakken. Wist je dat geurhinder uit het riool vaak gepaard gaat met rioolvliegjes en motmuggen?

Geurhinder uit het riool

Geurhinder door bedorven voedsel? Dan is het probleem snel opgelost! Controleer dus eerst de koelkast op bedorven etenswaren.
Geurhinder door bedorven voedsel? Dan is het probleem snel opgelost! Controleer dus eerst de koelkast op bedorven etenswaren.

Heb je last van geurhinder in huis, en stinkt het altijd naar riool, of stinkt het alleen bij veel wind? Dit kan veroorzaak worden door bijvoorbeeld rattenuitwerpselen en urine. Ook is geurhinder vaak het gevolg van andere rioolproblemen. Dit kan bijvoorbeeld een verstopt riool zijn, maar ook stilstaand water in bijvoorbeeld de kruipruimte kan een oorzaak zijn van stank. Voordat je op zoek gaat naar andere oorzaken van de geurhinder is het goed om stank uit het riool uit te sluiten of te bevestigen door middel van stankdetectie.

Stankdetectie door middel van nevelinspectie

Zoals al aangegeven is geurhinder in huis vaak een gevolg van lekkage of een scheur in het riool. Door middel van een speciaal ontwikkelde rookmachine kan Nonstop de bron van deze geurhinder opsporen. Dit doen wij door de rookgenerator op het riool aan te sluiten, vervolgens blazen we ongevaarlijke witte rook in het riool. Wanneer er een lik of een scheur in het riool zit, zal de rook hierdoor naar buiten dringen. En waar rook naar buiten kan, kan ook een vieze geur ontsnappen.

Stankdetectie laten uitvoeren
Stankdetectie met gebruik te maken van een rookgenerator.
Stankdetectie met gebruik te maken van een rookgenerator.

Naast stankdetectie worden deze rookmachines ook gebruikt bij het opsporen naar open verbindingen in het riool wanneer er sprake is van rattenoverlast. Daarnaast geldt deze werkwijze uiteraard voor alle soorten schade aan het riool waarbij er sprake is van een open verbinding of defect.

Stank verhelpen door middel van reparatie of vervanging

Wanneer nonstop door middel van stankdetectie de bron van de nare geur heeft getraceerd kan er overgegaan worden op reparatie of vervanging van de beschadigde riolering of afvoerbuisen. De medewerker van Nonstop zal je altijd een passend advies geven. Tevens gaan we pas over tot reparatie of het vervangen van onderdelen wanneer wij alles duidelijk met jou hebben besproken.

Nu de stank laten opsporen

Heb je last van stank in huis, of hangt er een rioollucht? Neem dan vandaag nog contact op met Nonstop. Leg zo concreet mogelijk uit wat het probleem is, zo kan een van onze CVA-gecertificeerde medewerkers zo gericht mogelijk te werk aan. Plan vandaag nog je afspraak in en bel ons op: 0546 – 490305

Neem contact op met Nonstop

Vergelijkbaar