WC ontstoppen met kokend water
|

Waarom een WC ontstoppen met kokend water een slecht idee is!

Een WC ontstoppen met kokend water kan het glazuur van de toilet beschadigen

Een WC ontstoppen met kokend water? Voordat je de toilet gaat ontstoppen met kokend, probeer je eerst de onderstaande stappen.

Hoewel een WC ontstoppen met kokend water zeer effectief is, kan het kokende water je toilet erg beschadigen. In plaats van meteen kokend water in de toiletpot te gooien kun je beter eerst een van de onderstaande alternatieven proberen om je toilet te ontstoppen. Hieronder staan een aantal veelvoorkomende oorzaken en symptomen beschreven van een WC verstopping. Kies het probleem om een overzicht te krijgen van de bijpassende oplossing.

Inhoud;

WC ontstoppen met kokend water
Waarom een WC ontstoppen met kokend water een slecht idee is!

De toiletpot loop vol, maar het water zakt vervolgens gestaag

Loopt de toiletpot langzaam vol, maar zakt het water later ook weer? Wacht dan eerst even rustig af tot het water weer teruggezakt is op het normale niveau. In veel gevallen zal een tweede keer de WC doortrekken de klus klaren. Giet nog geen kokend water in de WC als het ontstoppen niet is gelukt! Bekijk eerst de volgende stap.

Het toilet is verstopt door een blokkade

Heeft een tweede keer doortrekken geen effect gehad op de verstopping? Dan kan het zijn dat er een object aanwezig is dat de blokkade is. Probeer in dit geval met een rubberen handschoen aan de blokkade te verwijderen. Vaak is dit een stuk speelgoed, een tampon die het toiletpapier niet doorlaat, of maandverband dat in het toilet verdwenen is.

WC verstopt door vetresten, gebruik heet water, en ontstop het toilet niet met kokend water!

Heb je geprobeerd om vetresten door het toilet weg te spoelen? Gebruik dan geen kokend water om de WC te ontstoppen (dit kan de pot beschadigen). Maar kies voor heet water. Giet eerst een beetje ontvetter in de WC (denk hierbij aan afwasmiddel). Giet vervolgens een halve emmer heet water van een redelijke hoogte in de pot. Door de extra druk en de ontvetter zal de verstopping waarschijnlijk langzaam wegglijden. Als het water zakt kun je proberen nogmaals de WC door te spoelen. Dit zou de klus moeten klaren.

Waarom wij het gebruik van ontstoppingsmiddelen afraden

Nonstop raadt het gebruik van (chemische) ontstoppingsmiddelen af. Deze zijn erg slecht voor het milieu en de gezondheid. Tevens kunnen deze middelen (net zoals kokend water) het glazuur van de WC pot beschadigen. En zo de schade alleen maar verergeren.

Niet gelukt? Neem contact met ons op

Wanneer het niet gelukt is om de verstopping van je toilet te verhelpen met heet water. Staan onze medewerkers graag voor je klaar. Het is fijn om snel geholpen te worden. Eén telefoontje naar 0546 – 490305 volstaat. Geef zo specifiek mogelijk aan wat het probleem is, en wat je al hebt geprobeerd om het toilet te ontstoppen. Zo kan onze VCA gecertificeerde medewerker zo doelgericht mogelijk aan de slag.

Bel: 0546 - 490305

Heb je vragen over andere zaken? Gebruik dan het contactformulier.

Op Wikipedia kun je een aantal leuke weetjes lezen over de WC.

Vergelijkbaar