WC Verstopt, wat te doen bij een verstopte WC?

WC Verstopt - wat te doen bij een verstopte WC?
WC Verstopt – wat te doen bij een verstopte WC?

Is je WC verstopt? Wij leggen je uit wat je het beste kunt doen bij een verstopte WC. Een WC met een verstopping komt natuurlijk nooit gelegen, daarom kun je door middel van de volgende tips zo snel mogelijk weer naar het toilet.

Je kunt natuurlijk direct Nonstop Riool bellen om de verstopping te laten verhelpen, maar je kunt ook zelf een paar stappen ondernemen.

Volg de volgende stappen om deze zelf verstoppingsvrij te maken.

WC Verstopt – Pagina inhoud:

Toilet verstopt, maar het water zakt gestaag.

Wacht dan rustig af totdat het volledig gezakt is en op het normale niveau is. In veel gevallen zal een tweede keer doortrekken de klus klaren. Wanneer je doortrekt en de WC zit nog vol, zal deze overstromen. Niet doen dus!

Neem contact op

Is de WC verstopt door een blokkade?

Probeer dan de blokkade te verwijderen. Leg eerst kranten neer of een stuk plastic zeil. Deze kun je aan de pot plakken met schilderstape. Je zult achteraf blij zijn wanneer de wcverstopping een overstroming veroorzaakt. Op deze manier kun je de boel makkelijker schoonmaken.

Trek bij voorkeur rubberen handschoenen aan als je geen vieze handen wilt en probeer de blokkade er uit te pakken. Vaak betreft het een WC-rol, maandverband, keukenpapier, reinigingsdoekjes of speelgoed dat de WC verstopping veroorzaakt.

Verstopping laten verhelpen

Een WC verstopping door vetresten?

Is de WC verstopt omdat er vetresten in de WC zitten vanwege de lediging van een pan? Dan kan een flink emmer met warm (niet kokend) water de oplossing bieden. Giet eerst ontvetter in de WC (zoals Dreft afwasmiddel) en giet daarna voorzichtig het hete water toe. Zorg ervoor de de WC pot niet overstroomt en wacht een minuut of tien. Indien het water gaat zakken, kan je proberen na te spoelen om te kijken of het vet is opgelost.

Geen ontstoppingsmiddelen gebruiken!

Als het toilet verstopt is, gebruik dan liever geen ontstoppingsmiddel aangezien deze de WC en de buizen aantast en slecht is voor het milieu.

Is het niet gelukt? Laat dan Nonstop de wc verstopping verhelpen.

Een WC verstopping heeft vaak nare gevolgen.
Een WC verstopping heeft vaak nare gevolgen.

Het fijn om snel geholpen te worden bij een WC verstopping. Een van de deskundige medewerkers van Nonstop rioolreiniging komt graag de verstopte toilet ontstoppen. Één telefoontje naar 0546-490305 volstaat. Binnen no time staat één van onze medewerkers bij u op de stoep.

Bel Nonstop

Of het nu gaat om een verstopt toilet bij jou thuis of op het bedrijf. Met behulp van moderne apparatuur wordt de verstopping vlot en hygienisch verholpen.

Netjes en schoon achter laten.

Na afloop zal onze medewerker alles keurig netjes en schoon achter laten. Wij vinden dat dit zo hoort!

Zekerheid bij een verstopte WC.

En wil je zekerheid hebben over de staat v.d. leiding dan biedt een camera inspectie uitkomst. Goede leidingen zorgen er voor dat minder snel de toilet verstopt raakt.
Je kijkt zelf mee en onze service monteur geeft jou tekst en uitleg en voorziet je van een gedegen advies.

Neem contact op

Lees ook de WC wiki voor meer informatie over het toilet.

Delen: