Hulp bij een verstopte regenpijp

Heb je last van een verstopte regenpijp? Nonstop helpt je snel en adequaat van de verstopte dakgoot af. Vooral handig wanneer je zelf geen tijd hebt of niet meer in staat bent om de verstopte hemelwaterafvoer te verhelpen.

Neem contact op

Hoe ontstaat een verstopte regenpijp, dakgoot of hemelwaterafvoer?

Dakgoot verstopt en verstopte regenpijp door te veel blad, zand en vuil.
Dakgoot / regenpijp na hemelwaterafvoer ontstoppen

Nederland is een land waar het veel regent, dit is vanzelfsprekend een grote belasting voor je hemelwaterafvoer. Heb je net een flinke regenbui gehad, en kan het water niet meer weglopen, dan is de dakgoot of regenpijp verstopt. Je kunt zelf proberen op te lossen of je schakelt een hemelwatervoer expert in zoals Nonstop.

Op Wikipedia kun je een interessant artikel vinden over het klimaat in Nederland.

Verstopte regenpijp? Dit kan schade aan je woning veroorzaken!

Als de dakgoot verstopt is kan vele nare gevolgen hebben voor de staat van je woning. Zo komt het in veel gevallen voor dat het overlopende water uit een dakgoot langs de muren naar beneden loopt. Vervolgens dringt het gevallen water de woning binnen, dit kan zorgen voor flinke waterschade! Zo kunnen de muren, dwarsbalken en vloerbedekking flink beschadigd raken. En een beschadiging neemt in de meeste gevallen een flinke kostenpost met zich mee. Zo kan er bij langdurige vochtoverlast houtrot ontstaan, en raakt vloerbedekking onherstelbaar beschadigd. Trek dus direct aan de bel wanneer je dakgoot verstopt is.

Voorkomen is beter dan genezen wanneer het gaat om een verstopte regenpijp of dakgoot

Het goed onderhouden van je dakgoot is zeer belangrijk. Zorg dat je dit ongeveer 2 keer per jaar doet. Daarnaast kun je een rooster bovenin de regenpijp monteren, deze zal vuil en bladeren niet in de regenpijp toelaten. Wanneer vuil en bladeren niet gemakkelijk in je regenpijp zullen komen deze vanzelfsprekend minder snel verstopt raken. Echter zit er wel een groot nadeel aan een rooster in de regenpijp. Aangezien het rooster alles tegenhoud kan het zijn dat er blad, dat voor de pijp zit, het water kan weerhouden van wegstromen.

Dakgoot verstopt ondanks het plaatsen van het rooster? Klim dan met enige regelmaat naar boven om blad en vuil voor de regenpijp weg te halen. Zo kan het water goed door blijven stromen. Op deze manier voorkom je wateroverlast en/of waterschade! Mocht je hier een vraag hebben neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Hemelwaterafvoer verstopt, hoe lossen wij dat op?

Een hemelwaterafvoer verstopping of verstopte regenpijp lossen wij op door gebruik te maken van hogedruk reinigingsmachines. Door met hoge druk water door het hemelwaterafvoer systeem te forceren zal de regenpijp weer gangbaar zijn. Mocht er om welke reden dan ook schade aan je hemelwaterafvoer aanwezig zijn, dan kunnen wij desgewenst ook je goot repareren. Een goedwerkende hemelwaterafvoer is natuurlijk van groot belang!

Wat moet je absoluut niet doen bij een verstopte dakgoot?

Maak in geen enkel geval gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen. Deze producten zijn schadelijk voor het milieu. Daarnaast kunnen ze ook extra schade veroorzaken aan je hemelwaterafvoer of dakgoot.

Goed om te onthouden

  • Maak minsten 2 keer per jaar de dakgoot goed schoon.
  • Wanneer je een filter plaatst tegen blad in de regenpijp, haal dan met enige regelmaat vuil en blad voor het rooster weg.
  • Als de dakgoot verstopt is kan het water overlopen en tussen de wanden van je woning komen, dit kan leiden tot ernstige en kostbare schade.
  • Hemelwaterafvoer verstopt? Ga niet aan de slag met ontstoppingsmiddelen. Ze zijn slecht voor het milieu en kunnen meer beschadigingen veroorzaken.
  • Een dakgoot verstopt door een onbekende reden? Wij kunnen met een camera eventueel de oorzaak opsporen.

Meer info

Wil je meer informatie m.b.t. hemelwaterafvoer?
Mail of bel ons gerust!

Neem contact op