Rioolinspectie met camera laten uitvoeren bij terugkerende of onbekende problemen

Een rioolinspectie met camera is zeer waardevol. Door een inspectie uit te laten voeren verzamel je op een efficiënte manier informatie waarmee gericht tot reparatie of vervanging kan worden overgegaan.

Zijn er vaker problemen en verstoppingen in het riool of afvoersysteem?

Rioolinspectie met camera
Rioolinspectie met camera

Is het niet de eerste keer dat je last hebt van een probleem in het riool. Zijn er vaker problemen in het afvoersysteem? Of heb je last van een onbekend probleem dat niet opgelost is tijdens eerdere pogingen? In dat geval raden wij een rioolinspectie aan.

Een riool camera inspectie wordt uitgevoerd met behulp van een speciale riool camera. De camera brengen wij in bij het riool of de afvoer waar zich een onbekend probleem voordoet, of waar vaker een probleem voorkomt.

Zelf meekijken, en uitleg krijgen van een ervaren service monteur

Nadat de service monteur de speciale camera heeft ingebracht in het riool of afvoersysteem, kun je meekijken op de monitor, tevens krijg je tekst en uitleg over datgene wat zichtbaar is. De monteur is tijdens de inspectie vooral op zoek naar mogelijke problemen in het riool of afvoersysteem.

Indien de monteur iets tegenkomt kan hij je goed uitleggen wat het probleem is, waar het zich bevindt, en hoe het probleem op te lossen is.

Welke problemen komen de monteurs van Nonstop vaak tegen?

Er zijn vele soorten gebreken en problemen die wij dagelijks tegenkomen.

Urinesteen

Urinesteen is een harde steenachtige aangroei aan de binnenkant van het riool. Door de aangroei van urinesteen zal de binnenkant van de leiding ruw worden. Een een ruwe binnenkant van de leiding is vatbaarder voor verstoppingen dan een gladde leiding. Urinesteen is dan logischerwijs ook vaak de oorzaak van terugkerende verstoppingen.

Een riool dat gebroken of gescheurd is

Een breuk of scheur in het riool wordt vaak veroorzaakt door grondzetting of hoge mechanische belasting (dit kan bijvoorbeeld vrachtverkeer zijn). Een beschadigde leiding kan ook veroorzaakt worden door raketboringen (vaak een handeling die uitgevoerd wordt tijdens het leggen van bijvoorbeeld glasvezel) maar ook kan het een gevolg zijn van graafwerkzaamheden of wortelgroei. In geval van wortelgroei is het zeer waarschijnlijk dat het riool in eerste instantie kapot is gedrukt door een boomwortel. Naar aanleiding van de kleine breuk krijgt de wortel veel mest en water. De wortel zal dan enorm snel groeien, en dus de schade aan de leidingen vergroten!

Tegenschot in het riool

In geval van tegenschot loopt de leiding of het riool niet af, maar op. De buis ligt dan op tegenschot; onze rioolcamera’s registreren dit feilloos!

Wanneer is rioolinspectie mogelijk?

Rioolinspectie is mogelijk in zowel grote leidingen als in heel erg kleine leidingen. Nonstop kan het riool inspecteren met een camera vanaf 32 millimeter doorsnede! Hoewel 32 millimeter de kleinst verkrijgbare diameter is, komt deze diameter tegenwoordig niet veel meer voor. De meest gebruikte diameter van tegenwoordig is 40 millimeter.

Rioolinspectie met camera, welke materialen gebruikt Nonstop?

Bij een rioolinspectie met camera maken we naast ‘normale’ inspectiecamera’s ook gebruik van inspectiecamera’s met ingebouwde zenders. Dankzij deze camera’s kunnen wij naast het waarnemen van het probleem, het probleem ook zeer nauwkeurig lokaliseren. Wens je de beelden van de inspectie te bewaren? In dat geval kunnen wij gebruik maken van een camera die foto’s en video’s kan maken en opnemen. Dit beeldmateriaal kan namelijk goed van pas komen als bewijsmateriaal bij geschillen of verzekeringskwesties!

De korte conclusie over camera-inspecties

Camera-inspecties zijn erg waardevol. Door een inspectie uit te laten voeren verzamel je op een efficiënte manier informatie waarmee gericht tot reparatie of vervanging kan worden overgegaan (afhankelijk van wat uit de inspectie blijkt). Soms komen we zelfs fouten tegen die zijn gemaakt tijdens de aanleg van de leidingen! Mocht je dus last hebben van een onbekend probleem, of heb je een terugkerend probleem? Twijfel dan niet en neem contact met ons op!

Meer info

Heb je last van een onbekend probleem? Of wil je meer informatie m.b.t. rioolinspecties door middel van onze speciale camera’s?
Mail of bel ons dan gerust, Nonstop Riool staat voor je klaar!

Neem contact op
Delen: