rioolverstopping
|

Stankoverlast in huis, waar komt die rioollucht in huis vandaan?

Stankoverlast in huis, waar komt die rioollucht in huis vandaan?

Stankoverlast in huis komt vaak door huisdieren, stilstaand water of uit het riool. Waneer er een rioollucht in huis hangt is het van belang dat de stankoorzaak gevonden wordt, en dat het defect verholpen zal worden. Wist je dat stankoverlast door een rioollucht in huis vaak gepaard gaat met rioolvliegjes en motmuggen? Tevens kan een verstopte WC aangeven dat er rioolproblemen zijn.

Stank opsporen

Waar komt stankoverlast in huis vandaan?

Zoals we hierboven al hebben beschreven is stankoverlast in huis vaak het gevolg van huisdieren, stilstaand water of het riool. Wanneer de eerste twee mogelijke oorzaken het niet blijken te zijn kan de stankoverlast in huis veroorzaakt worden door een probleem in het riool. Maar hoe ga je de bron traceren? Nonstop kan hierbij uitkomst bieden. In veel gevallen van stankoverlast in huis heb je last van rioolvliegjes, zo weet je dus al bijna zeker dat het een riool probleem is. Wij kunnen door middel van verschillende hulpmiddelen op zoek naar de bron van de stank.

Nonstop op zoek naar de bron van stankoverlast in huis

Nonstop kan op verschillende manieren op zoek gaan naar de oorzaak van deze stankoverlast. Zo is het mogelijk om een rioolinspectie te doen door middel van een speciale camera. Zo kunnen wij niet alleen verstoppingen traceren, maar tevens ook defecten aan het riool in beeld brengen. Wanneer er een defect in het riool zit die niet zichtbaar is met een camera, kunnen wij overgaan op een nevelinspectie onderzoek.

Laat Nonstop de oorzaak opsporen

Stankoverlast traceren door middel van nevelinspectie

Stankoverlast in huis, Nonstop is de rioollucht in huis aan het opsporen.
Stankoverlast in huis, Nonstop is de rioollucht in huis aan het opsporen.

Door een overdruk in het riool of afvoersysteem te maken komt de rook (nevel) door ieder gaatje, scheurtje of ander riooldefect naar buiten. Tevens kunnen we dankzij deze rookmachine’s gaten traceren die door ratten of boomwortelen zijn aangebracht in het rioolsysteem. Deze werkwijze geldt uiteraard voor alle soorten schade’s aan het riool waarbij er sprake is van een open verbinding.

Stankoverlast verhelpen door middel van reparatie of vervanging

Wanneer de oorzaak van de stankoverlast in kaart is gebracht kan er overgegaan worden op reparatie of vervanging. Tijdens de reparatie of vervangen worden de defectie onderdelen van het rioolsysteem vervangen of gerepareerd. Dit zal voorkomen dat de stank langer uit de open verbinding of lek in het riool kan ontsnappen. Zo zal je geen last meer hebben van stankoverlast in huis! De medewerker van Nonstop zal je altijd een passend en eerlijk advies geven. Ook goed om te weten: Nonstop overlegt altijd voorafgaand aan de reparatie aan wat de verwachte kosten en de doorlooptijd van de reparatie zijn.

Laat nu de bron van stankoverlast in huis opsporen!

Heb je last van een rioollucht in huis? Neem dan vandaag nog contact op met Nonstop. Leg zo concreet mogelijk uit wat het probleem is, zo kan een van onze CVA-gecertificeerde medewerkers zo gericht mogelijk te werk aan. Plan vandaag nog je afspraak in en bel ons op: 0546 – 490305

Neem contact op met Nonstop

Vergelijkbaar