» » » Gootsteen ontstoppen

Gootsteen ontstoppen

Geplaatst in: Hulp | 0 |
Leestijd 2 minuten

Gootsteen ontstoppen? Hoe doe je zoiets, en waar komt de gootsteen verstopping eigenlijk vandaan?

Ongemerkt verdwijnt er heel wat rommel door de gootsteen in de keuken of badkamer; restjes etenswaren, vet, jus, zeep en haren. Hierdoor ontstaat er vroeg of laat een verstopping en moet je de gootsteen ontstoppen.

Bij veel huishoudens zit ook de vaatwasser aangesloten op de keukenafvoer. De vaatwasser wordt praktisch iedere dag gebruikt en zo komt er ook iedere dag iets van deze rommel in de afvoer van de keuken.

Wat kun je er zelf aan doen om een verstopping van de gootsteen te voorkomen?

  • gebruik veel warm/heet water.
  • gooi geen jus/vet door de gootsteen, het is geen afval emmer.
  • pas altijd op met cocktail prikkers, deze blijven vaak haken in de bochten. Deze moeten dus echt in de prullenbak.
Nu de gootsteen ontstoppen

Wat moet je NIET DOEN tijdens de gootsteen ontstoppen?

Wanneer je de gootsteen gaat ontstoppen raden wij een aantal handelingen af! Zo raden wij onder andere het gebruik van ontstoppingskorrels ten zeerste af! Deze ontstoppingskorrels worden zeer heet en kunnen jouw afvoer onherstelbaar beschadigen. In het verleden hebben wij hier al vele voorbeelden van gezien. Je kunt deze ontstoppingskorrels dus beter ontwijken. Naast het beschadigen van de afvoer kunnen de korrels ook gaan klonteren. Dit zal dus de gootsteen verstopping in sommige gevallen alleen maar hardnekkiger maken.

Een gootsteen ontstoppen door heet water weg te spoelen.
Een gootsteen ontstoppen door heet water weg te spoelen.

Is er toch een verstopping in de keukenafvoer ontstaan?

Wij helpen je graag en goed en maken zo jouw keuken afvoer weer keurig schoon. Met behulp van een elektrisch aangedreven ontstoppingsmachine’s reinigen wij jouw afvoer grondig. Tijdens dit reinigen gaan wij de afvoer voortdurend spoelen met heet water, hierdoor wordt het losgekomen vuil direct weg gespoeld.

Na het uitvoeren van de keukenafvoer ontstopping laten wij alles keurig netjes schoon achter. Tevens zullen we eerst alles gaan testen voordat wij de deur uitstappen. Pas als jij en wij 100 % tevreden zijn vertrekken wij!

Laat nu je gootsteen ontstoppen door Nonstop.

Contact opnemen
Delen: