Een keukenafvoer die niet verstopt zit.
|

Verstopping afvoer badkamer verhelpen en voorkomen

Verstopping afvoer badkamer verhelpen en voorkomen met deze tips

Last van een verstopping in de afvoer van de badkamer? Met de tips op deze pagina helpen wij je met het ontstoppen. Dus als de badkamer afvoer verstopt is gebruik je dan deze tips om de verstopping te verhelpen en in de toekomst te voorkomen.

Voordat we over gaan op het oplossen van de verstopping in de badkamer afvoer is het goed om te weten wat de problemen kunnen zijn. Zo is het mogelijk dat er een verstopping in de hoofdafvoer zit, maar wanneer alleen de badkamer afvoer verstopt zit, is de kans groot dat je te maken hebt met een lokale verstopping (dus alleen van de badkamer afvoer).

Nonstop bellen

Lokale verstopping afvoer badkamer verhelpen door het doucheputje schoon te maken

Verstopping afvoer badkamer verhelpen en voorkomen.
Verstopping afvoer badkamer verhelpen en voorkomen.

De verstopping in de afvoer van de badkamer kan al veroorzaakt worden door vuil in het doucheputje. In de badkamer is de boosdoender vaak haar. Controleer dus eerst of er geen haar in het doucheputje zit dat het water blokkeert. Mocht dat de oorzaak zijn, verwijder dan eerst het haar uit de doucheafvoer. Is haar in het doucheputje niet de oorzaak? Dan is het zeer waarschijnlijk dat de verstopping verderop in de afvoer zit.

Contact opnemen

Afvoer onstoppen met heet water en afwasmiddel

Je kunt proberen een afwasmiddel in de afvoer te gieten. Laat dit ongeveer 15 minuten inwerken. Giet vervolgens een halve emmer heet water van ongeveer een halve meter direct in de afvoer. Zakt de verstopping nu weg? Dan is het probleem verholpen.

In de toekomst verstoppingen in de afvoer voorkomen

Zorg in de toekomst dat je na het douchen direct het haar uit de afvoer haalt. Zo voorkom je waarschijnlijk een verstopping in de toekomst. Maar wat als de badkamer afvoer verstopt is door een onbekend probleem? Of misschien is het niet gelukt om de verstoppping te verhelpen met de bovenstaande tip, doe je dan?

In dit geval kan een ontstoppingsveer uitkomst bieden. Wij raden je echter aan hier niet zelf mee aan de slag te gaan om schade aan de leidingen te voorkomen. Tevens raden wij chemische ontstoppingsmiddelen en korrels af. Deze kunnen ook de afvoerleidingen blijvend beschadigen!

Badkamer afvoer verstopt door een onbekend probleem

Nonstop kan de badkamer afvoer verstopping opsporen door middel van een rioolinspectie met camera. We gaan dan door middel van een speciale camera de afvoer in om op zoek te gaan naar de verstopping in de badkamer afvoer. Zodra deze in kaart is gebracht kunnen wij doelgericht te werk gaan om de verstopping te verhelpen.

Nog steeds last van een verstopping in de badkamer afvoer?

Neem dan vandaag nog contact op met Nonstop. Leg zo concreet mogelijk uit wat het probleem is, zo kan een van onze CVA-gecertificeerde medewerkers zo gericht mogelijk te werk aan. Plan vandaag nog je afspraak in en bel ons op: 0546 – 490305

Neem contact op met Nonstop

Vergelijkbaar