Water dat een stinkende afvoer inloopt
| |

De afvoer stinkt naar riool? Wij helpen je een stinkende afvoer verhelpen

Wat doen als je afvoer stinkt (naar riool)? Wij helpen je een stinkende afvoer verhelpen.

Wanneer je last het van een stinkende afvoer wil je natuurlijk graag weten waardoor de afvoer stinkt. Soms komt de stank door afval dat is weggespoeld door de afvoer. Maar het kan ook zijn dat de afvoer stinkt door een verstopping. Een verstopte afvoer is vaak het gevolg van weggespoelde vetresten of etenswaren. Hoe je een stinkende afvoer kunt proberen te verhelpen lees je in dit artikel.

Water dat een stinkende afvoer inloopt, met deze tips weet je wat te doen als de afvoer stinkt.
Water dat een stinkende afvoer inloopt, met deze tips weet je wat te doen als de afvoer stinkt.

Stinkende afvoer veroorzaakt door een vieze sifon

Spoel je regelmatig etensresten en vet door de wasbak weg? Dan is de kans groot dat de afvoer stinkt omdat je sifon erg smerig is. De sifon zorgt er normaal gesproken voor dat stank niet naar boven kan komen, maar wanneer de sifon zelf erg vies is zal het dus gewoon stinken. Op deze pagina kun je vinden hoe je de sifon zelf kunt schoonmaken.

Stank als gevolg van een verstopping in de afvoer

Je hebt de sifon schoongemaakt maar de afvoer stinkt naar riool, of gewoon vies (of komt de geur na een tijdje weer terug)? Of loopt het water niet meer goed weg? Dan is de kans groot dat de afvoer verstopt is geraakt. Giet een beetje afwasmiddel in de afvoer en laat dit intrekken, vervolgens kun je de warme kraan aanzetten om te kijken of de verstopping verholpen is en de stinkende geur weg trekt.

Gebruik nooit ontstoppingsmiddelen wanneer je last hebt van een stinkende of verstopte afvoer

Wanneer het ontstoppen met afwasmiddel en warm water niet is gelukt, raden wij je af gebruik te maken van ontstoppingsmiddelen. Deze zijn erg slecht voor de gezondheid en de natuur. Probeer eerst zoals hierboven genoemd de sifon schoon te maken. Heeft dit ook geen effect dan raden wij je aan om te gaan ontstoppen met een ontstoppingsveer of contact met ons op te nemen zodat het opgelost kan worden door één van onze vakmannen.

Tips een om stinkende afvoer te voorkomen

Is de stinkende afvoer inmiddels verholpen? Zorg dan door middel van de volgende tips dat een stinkende afvoer niet meer voor zal komen.

  1. Gebruik je afvoer niet als een afvalbak. Etensresten en vet moet je dus niet wegspoelen!
  2. Maak gebruik van een gootsteen zeefje. De gootsteen zeefjes zorgen er voor dat etensresten tegengehouden worden. Giet er echter geen vet bij in, dit zal namelijk wel gewoon weggespoeld worden.
  3. Maak je gootsteen schoon wanneer er viezigheid aanwezig is.
  4. Probeer minsten één keer per kwartaal de sifon goed schoon te maken. “De afvoer stinkt naar riool!” is dan een klacht van de verleden tijd!

Niet gelukt? Neem contact met ons op

Heb je nog steeds last van stinkende afvoer, of is de afvoer nog steeds verstopt? In dat geval staan onze medewerkers graag voor je klaar. Het is fijn om snel geholpen te worden. Eén telefoontje naar 0546 – 490305 volstaat. Geef zo specifiek mogelijk aan wat het probleem is, en wat je al hebt geprobeerd om de stankoorzaak te verwijderen. Zo kan onze VCA gecertificeerde medewerker zo doelgericht mogelijk aan de slag.

Bel: 0546 - 490305

Heb je vragen over andere zaken? Gebruik dan het contactformulier.

Op Wikipedia kun je een aantal leuke weetjes lezen over de WC.

Vergelijkbaar