Rioolvliegjes en Motmuggen (Clogmiaalbipunctata)

Rioolvliegjes en motmuggen, een gevolg van rioolproblemen

Wanneer je veel last hebt van rioolvliegjes of motmuggen, dan is er bijna altijd sprake van een rioolprobleem. Dit komt meestal door een scheurtje of kleine opening in het riool.

Rioolvliegjes in de badkamer, een veel voorkomend probleem

In ieder geval kunnen de rioolvliegjes uit het riool komen in je woning of bedrijf. In veel gevallen gaat dit samen met een rioollucht.
Dit hoeft niet altijd het geval te zijn en de lucht kan ook alleen op sommige momenten aanwezig zijn. Het kan zelfs zo zijn dat slechts bij één windrichting er sprake is van rioolstank.

Rioolvliegjes en motmuggen duiden op rioolproblemen

Rioolvliegjes, motmuggen, aalputmot of latrine vliegen geven dus aan dat er een riool probleem is.
De rioolvliegjes zijn eenvoudig herkenbaar; het lijfje is slechts enkele milimeters groot en heeft er grote vleugels met een soort haartjes er op(lijkt donzig). Deze rioolvliegjes zitten vaak in huis, dit kan de badkamer zijn, maar ook het toilet. Bovendien verspreiden ze zich door de hele woning.

De vleugels zijn relatief groot en hartvormig. Rioolvliegen zijn best vieze beestjes; ze leven in het riool en in plassen met stilstaand water met organische vervuiling. Hierdoor kunnen motmuggen bacterien en micro organismen overbrengen.

Rioolvliegen zijn een serieus probleem voor de gezondheid van de mens. Wanneer jij of je buren kinderen en/of huisdieren hebben kunt ze een serieuze bedreiging vormen. Het is belangrijk dat het probleem zo spoedig mogelijk wordt opgelost.

Op wikipedia staat nog wat meer informatie over motmuggen.

Wat je zelf kunt doen tegen rioolvliegjes;

  1. Zorg dat de dakgoten schoon zijn en goed aflopen naar de regenpijp(geen stilstaand water).
  2. Zorg voor een goede kruipruimte ventilering/beluchting v.d. kruipruimte. Dit voorkomt vocht en condensvorming.
  3. Ruim rottend organisch afval(o.a. bladeren)direct op.

Rioolvliegjes in huis? Rioolvliegjes in de badkamer? Wij kunnen helpen!

De oorzaak van rioolviegjes in huis opsporen.

Omdat in negen van de tien 10 gevallen de rioolvliegjes in huis uit het riool komen is een zeer nauwkeurige controle van het riool noodzakelijk. Daarom hebben wij hiervoor de beschikking over een speciaal ontwikkelde rookmachine.

Deze rookmachine sluiten wij aan op het riool en het riool word geheel vol geblazen met ongevaarlijke witte kunst rook, dit noemen we ook wel nevelinspectie.
Vervolgens gaan wij op zoek naar lekkage’s in het riool systeem. Bij iedere lekkage of open verbinding (hoe klein ook) zal er rook ontsnappen.

Hierdoor zijn lekkage’s gemakkelijk vindbaar. Wij maken een onzichtbare lekkage zichtbaar met deze witte kunstrook. Nu een lekkage gevonden is kunnen wij in overleg over gaan tot reparatie v.d. lekkage, open verbinding, scheur of wat dan ook. Op deze manier voorkom je rioolvliegjes in huis!

Motmuggen in kruipruimte

Wanneer de motmuggen ook in de kruipruimte zitten, dan is de kans groot dat er water vanuit het riool de kruipruimte is ingelopen. Laat Nonstop je riolering onderzoeken en laat motmuggen in de kruipruimte, badkamer of woonkamer tot het verleden horen. Ook bij veel wateroverlast in de kleder of kruipruimte kunen wij je helpen.

Motmuggen in kruipruimte, zo kunnen ze er uit zien.
Motmuggen in kruipruimte, zo kunnen ze er uit zien.

Motmuggen in kruipruimte laten verhelpen? Neem contact op!

Heb je last van rioolvliegjes, motmuggen of rioolstank?

Bel met Nonstop rioolreiniging en wij lossen het probleem voor je op!

Naar de contactpagina

Vergelijkbaar