Vliegjes in badkamer bestrijden - Dit is de Clogmia albipunctata

Hartvormige vliegjes in huis, wat zijn het?

Hartvormige vliegjes, wat zijn het?

Hartvormige vliegjes, de motmuggen
Hartvormige vliegjes, de motmuggen

De hartvormige vliegjes in huis, in de badkamer of in de kruipruimte zijn Motmuggen (Psychodidae). Deze motmuggen staan ook wel bekend als rioolvliegjes, aalputmotten of latrinevliegen. De hartvormige vliegjes hebben vaak gekleurde haren en lijken soms op vlinders. Omdat ze op vlinders lijken dragen ze ook wel de naam aalputmot. Daarnaast kun je een motmug dus herkennen doordat het een hartvormig vliegje is. Bovendien zijn de hartvormige vliegjes niet erg groot, ze hebben een lengte van ongeveer 4mm.

Waar komen de hartvormige vliegjes (motmuggen) vandaan?

Wanneer deze vliegjes zich in je woning bevinden, is dit vak een teken van rioolproblemen. Rioolvliegjes of motmuggen komen dan ook vaak samen voor in combinatie met een rioollucht. Wanneer je dus last hebt van rioolvliegjes in het noodzakelijk om het riool nauwkeurig te laten controleren. Soms komen de vliegjes alleen voor wanneer er een verstopping in het riool zit, maar het kan ook erger. Zo kan het riool beschadigd zijn, zitten er wortels in het riool, of is het riool defect door een andere reden.

Nonstop kan door middel van een speciale techniek op zoek naar de oorzaak van de vliegjes in huis. Zo is het mogelijk om het riool te inspecteren met een camera. Dankzij deze speciale camer’s kunnen wij problemen in het riool waarnemen. Geen zichtbare gebreken gevonden? Dan biedt nevelinspectie uitkomst. Bij nevelinspectie sluiten we een speciale rookgenerator aan op de afvoer of riolering. Door onschadelijke kunstmatige witte rook in het riool te blazen ontstaat er een druk in het riool. Als de druk hoog genoeg is zal de rook ontsnappen door openingen in het riool. Zo kunnen wij dus alle schade aan het riool in kaart brengen en indien nodig het riool repareren of vervangen.

Heb je last van hartvormige vliegjes, motmuggen of rioolstank?

Bel met Nonstop rioolreiniging en wij lossen het probleem voor je op!

Naar de contactpagina

Vergelijkbaar