Water dat een stinkende afvoer inloopt

Water komt omhoog in afvoer, wat is de oorzaak?

Water komt omhoog in afvoer, wil je direct hulp inschakelen? Wij helpen je graag verder als de afvoer verstopt is. Deze tekst is niet alleen van toepassing op gootstenen maar ook op andere plekken in je huis waar afvoeren en buizen lopen. Lees dus gauw verder.

Tekenen van een verstopte afvoer zijn;

  • Het water komt omhoog in de afvoer;
  • De gootsteen stinkt enorm;
  • De gootsteen borrelt;

Deze tekenen wijzen er op dat de gootsteen is verstopt. Kom je er zelf niet uit en wil je meteen hulp? Bel ons dan meteen. Zelf eerst proberen het probleem op te lossen? Lees dan verder.

Bel: 0546 - 490305

Water komt omhoog in afvoer, wat is de oorzaak?

Water komt omhoog in afvoer
Water komt omhoog in afvoer

Water komt omhoog in afvoer. Het water dat in een afvoer omhoog komt is vaak een teken van een verstopping. Dit probleem kan samengaan met een stank uit de afvoer. Een verstopping in de afvoer van de badkamer is vaak een gevolg van haar in de afvoer dat klem zet.

Wanneer het om een verstopping in de keukenafvoer gaat is de verstopping vaak een gevolg van weggespoelde dingen die niet doorgespoeld mogen worden. Hierbij kun je denken aan etensresten, vetresten, satéprikkers en het niet goed onderhouden van de sifon. Voorkom dus liever dat de gootsteen verstopt raakt en gebruik het niet als afvalbak!

Bel: 0546 - 490305

De gootsteen stinkt, waar komt dat van?

Spoel je regelmatig etensresten en vet door de wasbak weg? Het is dan mogelijk dat de gootsteen stinkt. Wanneer de gootsteen stinkt en het water slecht wegspoelt dan is de kans groot dat de afvoer verstopt is omdat je sifon erg smerig of verstopt is. De sifon zorgt er normaal gesproken voor dat stank niet naar boven kan komen, maar wanneer de sifon zelf erg vies is zal het dus gewoon stinken. Het kan ook zijn dat de gootsteen niet volledig verstopt is maar dat de gootsteen borrelt.

Zelf de sifon schoonmaken

En borrelende gootsteen is vaak het gevolg van een belemmering in de sifon of leiding. Op deze pagina kun je vinden hoe je de sifon zelf kunt schoonmaken. De gootsteen is verstopt, maar lukt het niet om de verstopping te verhelpen? Neem dan contact op met de medewerkers van Nonstop zodat ze je snel kunnen helpen.

Neem contact op

Gebruik nooit ontstoppingsmiddelen wanneer het water in de afvoer omhoog komt of als de gootsteen is verstopt

De gootsteen stinkt, de gootsteen borrelt ook en je denkt dat het misschien handig is om een chemisch ontstoppingsmiddel te gebruiken. Wij raden het gebruik van ontstoppingsmiddelen af. Deze middelen zijn schadelijk voor zowel de gezondheid als de natuur. Probeer eerst zoals hierboven genoemd de sifon schoon te maken. Heeft dit ook geen effect dan zit de verstopping waarschijnlijk verder dieper in de afvoerbuis. We raden het dan of om zelf aan de slag te gaan ontstoppen met een ontstoppingsveer. Bij verkeerd gebruik kan de afvoerbuis sneller beschadigen. Neem bij voorkeur contact met ons op te nemen zodat het opgelost kan worden door één van onze vakmannen.

Water komt omhoog in afvoer, hoe voorkom je dit in het vervolg?

  • Gebruik je afvoer niet als een afvalbak. Spoel dus geen etensresten en vet weg door de afvoer.
  • Maak het afvoerputje regelmatig schoon. Verwijder dus de haren uit de wasbak of het afvoerputje in de badkamer.
  • Maak gebruik van een gootsteen zeefje. De gootsteen zeefjes zorgen er voor dat etensresten tegengehouden worden. Giet er echter geen vet bij in, dit zal namelijk wel gewoon weggespoeld worden.
  • Maak je gootsteen eens in de zoveel tijd goed schoon.
  • Probeer minsten één keer per kwartaal de sifon te reinigen. Een goed onderhouden sifon heeft minder kans op verstoppingen.
Laat de afvoer reinigen

Heb je vragen over andere zaken? Gebruik dan het contactformulier.

Vergelijkbaar