De WC loopt vol bij doortrekken
De WC loopt vol bij doortrekken, wat kun je zelf doen?

De WC loopt vol bij doortrekken, wat nu?

Indien een WC volloopt bij het doortrekken, is de kans groot dat je te maken hebt met een verstopping.

WC loopt vol bij doortrekken – Inhoud;

De WC loopt vol, maar het water zakt wel langzaam weg

Wacht dan eerst rustig af tot het water terug is gezakt (dit kan enige tijd duren, dus wees geduldig). In veel gevallen zal een tweede keer doortrekken de klus klaren. Let op dat je geen tweede keer door probeert te trekken als de WC nog vol staat met water. De kans is dan groot dat de WC overstroomt!

Loopt de WC vol, omdat er een blokkade in de WC zit?

Probeer dan de blokkade uit de WC te verwijderen. Zorg eerst dat je de vloer afdekt met een stuk zeil of een stuk plastic folie, of oude kranten. Deze kun je gemakkelijk op hun plek houden door ze vast te plakken met schilderstape. Mocht je na het verwijderen van de verdachte blokkade doortrekken, en stroomt de WC alsnog over, dan kun je dit wat sneller schoonmaken.

Wil je de blokkade zo hygiënisch mogelijk uit de WC halen, trek in dan rubberen handschoenen aan (vooral wanneer er ontlasting aanwezig is in de WC). Ga in de WC op zoek naar een van de onderstaande mogelijke oorzaken;

  • Een WC-rol
  • Maandverband
  • Keukenpapier
  • Vochtige reinigingsdoekjes (babydoekjes)
  • Speelgoed

Is dit niet de eerste keer dat de WC niet goed doorspoelt? Dan kan het zijn dat er urinesteen aan de binnenkant van de buizen aanwezig is. Urinesteen is een steenachtige aangroei die de binnenkant van de leiding ruwer maakt. Hierdoor zal het toilet sneller blokkeren.

Gebruik nooit ontstoppingsmiddelen!

Kun je geen blokkade vinden in de WC? Gebruik dan in ieder geval geen ontstoppingsmiddelen! Deze zijn erg slecht voor de buizen en kunnen de schade verergeren. Daarnaast zijn ze ook erg slecht voor het milieu.

De WC loopt vol bij doortrekken, maar er is zit geen blokkade. Bel dan Nonstop Rioolreiniging!

Als de WC vol loopt tijdens het doortrekken, en er geen blokkade aanwezig is, dan kun je het beste even één van onze monteurs bellen. Leg zo specifiek mogelijk uit wat er aan de hand is. Zo kan één van onze deskundige medewerkers een oorzaak inschatten, en deze op locatie onderzoeken en doelgericht oplossen. Één telefoontje naar 0546-490305 volstaat. Binnen no time staat één van onze medewerkers bij jou op de stoep. Wij kunnen onder andere de leidingen van het toilet inspecteren door middel van camerainspectie, zo kunnen wij het probleem lokaliseren en doelgericht oplossen!

Of het nu gaat om een verstopt toilet bij jou thuis of op het bedrijf. Met behulp van moderne apparatuur wordt de verstopping vlot en hygienisch verholpen.

Alles schoon achterlaten, zo hoort dat

Is het probleem verholpen, dan laten wij alles netjes en schoon laten. Wij vinden dat dit zo hoort!

Bel: 0546 - 490305

Heb je vragen over andere zaken? Gebruik dan het contactformulier.

Op Wikipedia kun je een aantal leuke weetjes lezen over het toilet.

Delen: