Het toilet spoelt niet goed door, wat kun je zelf proberen?
Het toilet spoelt niet goed door, wat kun je zelf proberen?

Het toilet spoelt niet goed door, wat nu?

Help, ‘het toilet spoelt niet goed door!’ Of, ‘de WC spoelt niet goed door!’ Dit een een probleem dat wij vaak horen.

Indien het toilet niet goed doorspoelt kan dit zijn omdat de stortbak niet goed werkt. (controleer dan of de stortbak wel vol loopt). Maar indien het toilet niet goed doorspoelt omdat de pot niet of gestaag leeg loopt, dan is de kan groot dat je te maken hebt met een verstopt toilet.

Het toilet spoelt niet goed door, maar het water zakt wel langzaam

Wacht dan eerst rustig af tot het water terug is gezakt naar het normale niveau. Vaak zal nogmaals doortrekken de klus klaren. Trek echter geen tweede keer door als de toiletpot nog vol water staat. Dit zal de pot doen overstromen!

De WC spoelt niet goed door omdat er een blokkade aanwezig is

Probeer in dat geval de blokkade uit het toilet te verwijderen. Zorg eerst dat je de grond afdekt met kranten of met een stuk zeil. Deze kun je gemakkelijk in positie houden door ze vast te plakken met schilderstape (gebruik liever geen erg plakkerig of stevig tape, deze kunnen de pot beschadigen). Mocht het toilet overstromen dan kun je de boel zo wat sneller schoonmaken.

Wil je de blokkade zo hygienisch mogelijk verwijderen, trek in dat geval bij voorkeur rubberen handschoenen aan. Veelvoorkomende oorzaken van een toilet dat niet goed doorspoelt zijn;

  • Een WC-rol
  • Maandverband
  • Keukenpapier
  • Vochtige reinigingsdoekjes (babydoekjes)
  • Speelgoed

Is dit niet de eerste keer dat de wc niet goed doorspoelt? Dan kan het zijn dat er urinesteen aan de binnenkant van de buizen aanwezig is. Urinesteen is een steenachtige aangroei die de binnenkant van de leiding ruwer maakt. Hierdoor zal het toilet sneller blokkeren.

Gebruik nooit ontstoppingsmiddelen!

De WC spoelt niet door? Gebruik geen ontstoppingsmiddelen!
De WC spoelt niet door? Gebruik geen ontstoppingsmiddelen!

De WC spoelt niet door, dit wil je natuurlijk oplossen. Maar we raden aan om geen ontstoppingsmiddelen te gebruiken. Ontstoppingsmiddelen zijn erg slecht voor de buizen. Deze kunnen de schade verergeren en zijn erg slecht voor het milieu.

De stortbak werkt, maar de wc spoelt niet door na het gebruik van de tips. Bel dan Nonstop Rioolreiniging!

Dan is het fijn om snel geholpen te worden door één van de deskundige medewerkers van Nonstop rioolreiniging. Één telefoontje naar 0546-490305 volstaat. Binnen no time staat één van onze medewerkers bij jou op de stoep. Indien er geen blokkade aanwezig is kunnen wij het probleem snel achterhalen door middel van camerainspectie, zo bieden wij altijd de juiste oplossing!

Of het nu gaat om een verstopt toilet bij jou thuis of op het bedrijf. Met behulp van moderne apparatuur wordt de verstopping vlot en hygienisch verholpen.

Alles schoon achterlaten, zo hoort dat

Na afloop zal onze medewerker alles keurig netjes en schoon achter laten. Wij vinden dat dit zo hoort!

Bel: 0546 - 490305

WC spoelt niet goed door? Meteen hulp nodig? Of heb je vragen over andere zaken? Gebruik dan het contactformulier.

Op Wikipedia kun je een aantal leuke weetjes lezen over de WC.

Delen: