Rattenoverlast Almelo 1

Rattenoverlast Almelo

Rattenoverlast Almelo

Last van rattenoverlast in Almelo, je zult ze maar in huis hebben!

Bruine rat (Rattus norvegicus)
Bruine rat (Rattus norvegicus)

De eerste signalen van ratten zijn vaak rioolvliegjes en een onaangename geur in de woning. Soms ook aangevreten voedsel, vuilniszakken enz.

De rat waar mensen meestal het eerst last van hebben is de bruine rat (Rattus Norvegicus, wetenschappelijke naam) komt van oorsprong uit China. De bruine rat kan zich zeer goed aanpassen aan iedere omgeving. Hij voelt zicht ook prima thuis in Almelo. Waar mensen of dieren leven daar is de bruine rat. De bruine rat komt dan ook over de hele wereld voor. Via scheepvaart/transport is de rat rond de 18e eeuw in Europa gekomen.

Meer informatie over de Bruine Rat lees je in het op deze Wiki.

Kenmerken en leefwijze van de bruine rat

De bruine rat is licht bruin van kleur, op de buik iets lichter. Een volwassen rat kan tot 30 cm lang worden, hij weegt dan ongeveer 600 gram. Ratten leven graag in uw kruipruimte, bij stortplaatsen en in het riool en passen zich overal aan. Ratten zijn goede zwemmers en graven kunnen ze als de beste. In de nacht zijn ze actief op naar voedsel en het zijn alleseters.

Rattenplaag in Almelo?

Voor een rattenplaag is niet zoveel nodig… Wetende dat een nest wel 10 jongen kan bevatten en dat ze zichzelf al na drie maanden kunnen voortplanten zult u wellicht weten dat u niet te lang moet wachten om een rattenplaag te verhelpen. Een rattenpaar kan namelijk tot wel 15 nesten per jaar voortbrengen, en dat betekend zo’n 150 ratten jongen per jaar! Uiteraard is één en ander afhankelijk van de leefomstandigheden en het voedselaanbod.

Schade, overlast en ziekten door rattenoverlast

Raten veroorzaken vaak knaagschade aan riolen en kabels, voedsel voorraden worden aangevreten. Ziekte van Weill en paratyphus worden over gebracht door ratten. Maar ook ziekten als pseudovogelpest, trichinosis, ziekte van aujesky en varkenspest kunnen worden over gebracht
op vee. Wij merken dat het gevaar van ratten vaak wordt onderschat. Al met al kunnen we zeggen dat we beslist niet blij moeten zijn met een rat in of onder de woning.

Ziet men één rat dan zijn er zeker meer!

Voorkomen is beter dan genezen;

U kunt zelf veel doen om rattenoverlast te voorkomen:

  • Laat geen voer slingeren;
  • Ruim etensresten direct op;
  • Dicht openingen en gaten in muren en gevels;
  • Laat geen buitendeuren open staan;
  • Denk aan uw kippenvoer indien u kippen heeft;
  • Laat geen vuilniszakken buiten staan;
  • Kortom; houdt het schoon en opgeruimd.

Rattenoverlast in Almelo?

Wat kan Nonstop voor u doen?

In negen van de tien gevallen komt de rattenoverlast uit het riool; een gebroken gresleiding, een oude gescheurde put, een gebroken deksel of een oud stuk riool dat er nog ligt maar niet meer in gebruik is. 

Wij gaan in geval van rattenoverlast dus eerst op zoek naar de bron van de overlast; een scheur, opening of breuk in het riool. Wij beginnen bij het begin!

Rattenoverlast Almelo: Nevelinspectie, het zoeken van een breuk of gat in het riool.
Rattenoverlast Almelo: Nevelinspectie, het zoeken van een breuk of gat in het riool.

Wij zoeken deze gebreken op d.m.v. rookdetectie. Met een speciale rookgenerator spuiten wij ongevaarlijke witte rook in het riool totdat het riool
geheel gevuld is met deze rook. Gelijktijdig gaan wij op zoek naar rook die ontsnapt uit het riool. Daar waar de rook ontsnapt zit dus het lek, de breuk of de scheur waar de ratten toegang hebben tot het riool. Zij kunnen dus onbeperkt er in en er uit kruipen, dat is nu net niet de bedoeling!

Ook de inzet van een rioolcamera behoort tot de mogelijkheden, wij brengen het probleem zodoende in kaart. Eenmaal bekend waar deze plek zich bevindt dan kunnen wij overgaan tot reparatie of vervanging. Uiteraard in overleg met u.

Naast reparatie plaatsen wij ook speciale terugslagkleppen in het riool. Dit voorkomt dat een rat vanuit het gemeente riool zo naar uw riool kan lopen en daar schade kan veroorzaken.

Wij voorkomen hiermee dat het probleem terug kan komen. Wij ontnemen simpelweg de toegang tot uw riool voor deze ongewenste bezoekers.

Actieve bestrijding ratten

In tegenstelling van het verhelpen van de de oorzaak is er ook een mogelijkheid de bestaande populatie uit te roeien. Dit noemen we actieve bestrijding en is niet ons specialisme. Nonstop doet graag waar wij goed in zijn en dat zijn riooltechnieken en alle bijkomende zaken met betrekking tot het riool. Daarom adviseren wij voor actieve rattenbestrijding een specialistisch bedrijf in te schakelen.

Meer info over: Rattenoverlast Almelo

Wenst u meer informatie, mail of bel ons gerust!

Bel: 0546 - 490305 [gmap address=”Almelo” title=”Bel: 0546 – 490305″ height=”300″ zoom=”13″ maptype=”ROADMAP”]

Andere bezoekers bekeken ook:

Riool verstopt Almelo | WC verstopt Almelo