Hemelwaterafvoer ontstoppen

Wil je jouw hemelwaterafvoer ontstoppen? Nonstop Rioolreiniging is dé specialist die je graag van dienst is.

Een verstopte regenpijp, je zult er maar last van hebben!

Dakgoot / regenpijp na hemelwaterafvoer ontstoppen
Dakgoot / regenpijp na hemelwaterafvoer ontstoppen

Nederland is een land waar het veel regent, dit is vanzelfsprekend een grote belasting voor je hemelwaterafvoer. Heb je net een flinke regenbui gehad, en kan het water niet meer weglopen? Dan is het tijd om Nonstop in te schakelen.

Op Wikipedia kun je een interessant artikel vinden over het klimaat in Nederland.

Schade naar aanleiding van een verstopping

Een verstopte dakgoot kan vele nare gevolgen hebben. Zo komt het in veel gevallen voor dat het overlopende water uit een dakgoot langs de muren naar beneden loopt. Vervolgens dringt het gevallen water de woning binnen, dit kan zorgen voor flinke waterschade. Zo kunnen de muren, dwarsbalken en vloerbedekking flink beschadigd raken. En een beschadiging neemt in de meeste gevallen een flinke kostenpost met zich mee. Zo kan er bij langdurige vochtoverlast houtrot ontstaan, en raakt vloerbedekking onherstelbaar beschadigd. Wees er dus op tijd bij!

Voorkomen is beter dan genezen, wat je zelf kunt doen

Het goed onderhouden van je dakgoot is zeer belangrijk. Zorg dat je dit ongeveer 2 keer per jaar doet. Daarnaast kun je een rooster bovenin de regenpijp monteren, deze zal vuil en bladeren niet in de regenpijp toelaten. Echter zit er wel een groot nadeel aan een rooster in de regenpijp. Aangezien het rooster alles tegenhoud kan het zijn dat er blad, dat voor de pijp zit, het water kan weerhouden van wegstromen. Dit kan dus ook zorgen voor wateroverlast en/of waterschade! Mocht je hier een vraag hebben neem dan contact met ons op.

Hoe lost Nonstop het op?

Een hemelwaterafvoer verstopping lossen wij op door gebruik te maken van hogedruk reinigingsmachines. Door met hoge druk water door het hemelwaterafvoer systeem te forceren zal de regenpijp weer gangbaar zijn. Mocht er om welke reden dan ook schade aan je hemelwaterafvoer aanwezig zijn, dan kunnen wij desgewenst ook je goot repareren. Een goedwerkende hemelwaterafvoer is natuurlijk van groot belang!

Wat moet je absoluut niet doen?

Maak in geen enkel geval gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen. Deze producten zijn schadelijk voor het milieu. Daarnaast kunnen ze ook extra schade veroorzaken aan je hemelwaterafvoer!

Meer info

Wil je meer informatie m.b.t. hemelwaterafvoer?
Mail of bel ons gerust!

Neem contact op
Delen: